PDA

View Full Version : remote start for the evo



MRchnk
12-31-2006, 12:32 AM
well heres the thing guys im gonna buy my alarm soon and i was wondering should i go with having a remote start or will it just screw with my car?? any info will help thanks guys.

BMan
12-31-2006, 12:37 AM
I went with a Compustar alarm with the remote start option. It also has a built in turbotimer so it won't interfere.

wj4
12-31-2006, 01:06 AM
I have a 2way alarm from python. (mother company is DEI, same as viper and clifford). The place I went to doesn't bypass stick shift for everyone, they have to ask you a few q's and see if they can trust you, lol.

I have autostart and I love it. I start my car 5 mins before I actually get in it. I never had an incident where I put it in gear and try to start it in the year I've had it.

blkside
12-31-2006, 01:15 AM
Well blah blah blah... get ahold of flip... and when thats done go to ultrastarters.com... he will hook you up.... remote start and all that bullshit... anyone else is GARBAGE..

bogey8
12-31-2006, 02:39 PM
Evoate909 has it in his Evo, PM him.

mister thura
12-31-2006, 02:43 PM
The only purpose I see fit for remote start is in a very cold climate where you need to warm up the car for a long time before you can go. In SoCal I don't think it gets that cold ... That's my opinion though, just remember to keep it out of gear O0

andyluk
01-01-2007, 01:04 PM
i remember there was an thread argued abt this .... which if i remember correctly, the conclusion was - u'll have a better chance to get ur car stolen when u having remote start....because u'll need to disable the immobilizer....

im not sure tho

ultraflip
01-04-2007, 01:00 PM
not true... you do not necessarily have to deactivate the immobilizer unit... you will have to bypass it to a certain extent to allow your unit to start up

EnginEar
01-11-2007, 01:44 PM
i have the tt feature for my alarm, and its hooked up. im curious if i can hook up the remote start. but for some reason i dont care for it.

MRchnk
01-11-2007, 08:00 PM
i have the tt feature for my alarm, and its hooked up. im curious if i can hook up the remote start. but for some reason i dont care for it.


what alarm did u get??

EnginEar
01-11-2007, 08:09 PM
i got the viper 791 xv. i kno i can just connect.... im prettty sure one wire to have the remote start. the alarm is setup as 1min for the tt. but i know if you rent or go to a place that installs alarms, they use a tool. i believe its called a bit writer to set it. ive read on the viper manual that it can either be set to 1min 3 min or 5min.

verano
01-12-2007, 02:00 PM
i have an Autopage RS-860LCD with built Turbo Timer, Paging, remote start, etc.
http://www.autopageusa.com/t_inside.cfm?action=products&catID=1004&prodID=fc4da653-7f35-48d8-9c9a-5f6fd435f2ac
http://www.autopageusa.com/images/products/prod_rs8551.jpg

TLee
01-26-2009, 11:27 PM
I wonder what will happen if you put in gear with E-brake on when the hit auto start ? doesn't it just stall ?

phillies23
01-26-2009, 11:30 PM
^ lol thats what i always had in mind.. or when your parked facing up hill ...

silvrEVOIXn818
01-26-2009, 11:48 PM
I have a 5 year old Clifford w/ remote start. Still works flawlessly! I warm up my car every day before I hop in it.

And yes, if you have it in gear, w/ the E-brake on, and remote start it, then it will just stall out... I had some1 working on my car, park it, and leave it in gear...
Thank God he pulled the E-brake!
I never leave it in gear, unless on a slope!

evoboost
01-27-2009, 01:00 PM
I have the Compustar Pro P2WSS-AS w/ remote start and works quite well, it also included a turbo timer. As for leaving it in gear, with this alarm you cannot do that. You would have to have the car engaged in "Reservation mode" (before you turn off the ignition pop it into neutral, let off brake, & pull ebrake) in order to be able to remote start. Its a safety thing. I love it tho. O0

TLee
01-27-2009, 08:52 PM
that sounds great, I wanna to get one.

PUNISHER
01-27-2009, 08:56 PM
i have the viper with auto start and turbo timer... best thing ever...

super 6-1
01-29-2009, 06:56 PM
hey evoboost,
where did you get ur compustar??

evoboost
01-30-2009, 12:38 PM
hey evoboost,
where did you get ur compustar??



Got mines from DT Autosound, there located in Rosemead off the 10.

super 6-1
01-30-2009, 12:47 PM
sweeeet
thanks bro O0

cause i've been to 3 dealerships which sell them, but they non-existent :?

but thanks man

Evo209Viii
07-10-2009, 12:45 PM
Lol yeah

Evo209Viii
07-10-2009, 12:47 PM
Sigh . . . .

evob
09-11-2009, 12:42 AM
I have the Compustar Pro P2WSS-AS w/ remote start and works quite well, it also included a turbo timer. As for leaving it in gear, with this alarm you cannot do that. You would have to have the car engaged in "Reservation mode" (before you turn off the ignition pop it into neutral, let off brake, & pull ebrake) in order to be able to remote start. Its a safety thing. I love it tho. O0

how much did it cost you including installation?

alan678
09-11-2009, 12:47 AM
I have had the Directed Remote Start alarm on my car for almost 5 years now....works like a charm!

I have a switch on the clutch pedal ground cable that I use as a safety when I leave the car in gear.

weeman3102
12-13-2009, 12:30 AM
FYI for those of you thinking of getting a compustar. Firstech is based in Singapore... their idea of winter is very different then ours. Compustar fails when it gets really cold. Viper is better, however the instructions for the turbo timer in the manual are incorrect, it's an 8 step process and a huge pain. Best starter I have ever worked with has to be Autostart (also DEI product). Based in montreal, good starter and turbo timer is easier to use. However I've been noticing that the Bypass module should be a higher concern. Mainly it'll fail before the starter does. Xpresskits/Bypasskits seems to work well enough, Idatalink again fails in cold weather, and anything DEI is gold in my books. However keep in mind, if you don't NEED a starter, don't get one. Finding a car with a car starter is the easiest way to "hot wire" it.

DTunedEvoX
12-13-2009, 02:57 AM
While I had remote start in a few of my other cars- I did not have it when I owned my evo ... I was always afraid of rolling around with my keys in my pocket and having the car start; or my kids getting a hold of my keys lol ...

hardcoreracing
12-15-2009, 03:06 PM
Posted by: GinuwineEvo8*

While I had remote start in a few of my other cars- I did not have it when I owned my evo ... I was always afraid of rolling around with my keys in my pocket and having the car start; or my kids getting a hold of my keys lol ...


Funny you mentioned that, I have accidentally activated it a few times trying to deactivate my alarm.

biggiesacks
12-18-2009, 05:08 PM
I installed one for my brother in his focus which is a stick shift. One day he dropped it off at my shop to have some work done and my boss moved it out and parked it. Well i gave him back his keys not knowing my boss left it in gear. He tried to remote start it and it crashed into the side of the building.

J-VO
02-07-2010, 03:52 PM
hey for an alarm and remote start they charge about 400 for the entire thing at "the carshop" in alhambra on valley blvd. my buddy got his on his 240 and it worked out great.

honda7861
04-30-2012, 11:21 PM
I have an remote start and you need to bypass the clutch and good thing about it is you don't need turbo timer since it has a built in. I have Viper 5901 and has 1 mile range.