Results 1 to 6 of 6

Thread: Clutch Pedal comes back up slower than normal. CMC Problem?

  1. #1
    Not So Newbie
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fullerton, California, United States
    Posts
    65
    Cars
    2014 Evo X Wicked White

    Unhappy Clutch Pedal comes back up slower than normal. CMC Problem?

    I have an '14 GSR.On my way home from work I noticed/felt my clutch pedal coming up slower than normal. My Evo has 7k on it. I'm thinking it's my CMC. Does anyone have any ideas on what it could be? Either way I think I'm going to replace the CMC. I've read that the X's have a cheap plastic one anyways compared to the IIX's and IX's. Mod's: AEM Intake.

  2. #2
    Not So Newbie PLAYEVO's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Gardena, CA
    Posts
    56
    Cars
    92 GST , 08 GSR
    Ya that would most likely be it get it aken care of soon or suffer the wrath of expensive clutch replacement.

  3. #3
    Not So Newbie
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fullerton, California, United States
    Posts
    65
    Cars
    2014 Evo X Wicked White
    Yeah I'm gonna head to the dealer ASAP. Also I checked my fluids and my coolant overflow tank is under the min line. Can this be the cause of it.
    I also can't hear my intake suck or turbo spool up
    Anyone experience this?

  4. #4
    Evo Specialist jamesinger's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    LA
    Posts
    2,763
    Cars
    EVO VIII
    What happened?
    Update?
    I had this issue and it was a clutch line. My radiator overflow was fine but my brake fluid had bled out. I had to basically stop what I was doing and drive straight to RRE by lifting the clutch up with the top of my foot. It engaged normally but would stay down when I engaged it. Also, by the time I got to RRE, I barely had brakes. It was really sketchy. I took off the stuff in the way of the clutch line and I saw that it had popped off. I replaced it with an RRE SS clutch line and it has been good ever since.

  5. #5
    Not So Newbie
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fullerton, California, United States
    Posts
    65
    Cars
    2014 Evo X Wicked White
    Quote Originally Posted by jamesinger View Post
    What happened?
    Update?
    I had this issue and it was a clutch line. My radiator overflow was fine but my brake fluid had bled out. I had to basically stop what I was doing and drive straight to RRE by lifting the clutch up with the top of my foot. It engaged normally but would stay down when I engaged it. Also, by the time I got to RRE, I barely had brakes. It was really sketchy. I took off the stuff in the way of the clutch line and I saw that it had popped off. I replaced it with an RRE SS clutch line and it has been good ever since.
    I had my buddy drive my EVO (don't worry he has an EVO too). he said it was fine. He told me to sit a little closer which I did and it seems to help alot (Don't flame me ). one of my pipes to my air intake was loose. I tightened it up and back to normal boost. I don't have any days of until next weekend. I'm still going to stop at PRE to get a check up by the pros. I'm driving easy until I get the green light from PRE. I'm still going to replace all my lines to my clutch and replace my CMC. Its bound to fail eventually. At least that's what I hear from the forums.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •